Drupal7

Update taxonomy referenties via MySQL

Het is niet de meest nette manier om de database van Drupal rechtstreeks aan te passen maar soms kan het handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe taxonomy term is en er vervolgens veel nodes zijn die naar deze term moeten verwijzen.

Extended site info

Vaak worden er in een website een paar extra velden of een nieuw formulier toegevoegd aan /admin/config/system/. Om een uitgangspunt en een snelle start te hebben bij een nieuwe website heb ik hiervoor een standaard module op github geplaatst.

https://github.com/FlorisVedder/extended-site-info

Devel Generate en uitgebreidere theme testing

Als je een drupal installatie of theme wilt testen kun je gebruik maken van de Devel Generate module (onderdeel van Devel). Maar hoe ziet een error message of een breadcrumb er uit, hoe oogt de site met 'echte' afbeeldingen en hoe schakel je snel tussen verschillende themes. Dit artikel als makkelijk lijstje om je theme in Drupal7 te testen:

Scratch, a responsive theme starter

mobile-first-theme-starter-drupal7

Een eenvoudige theme starter voor drupal7 "Scratch"

Scratch is een drupal 7 theme met minimale middelen en tegelijk voldoende volledig om een site uitstraling te geven. Scratch kan gebruikt worden als voorbeeld, als parent theme of als template.
https://github.com/FlorisVedder/scratch

Drupal7 setup met drush en git-ftp

Drush, Git en Git-FTP kunnen ook voor de ontwikkeling van kleinere sites en hosting met alleen FTP toegang een belangrijk verschil maken in gemak en snelheid van zowel ontwikkeling als aanpassingen live doorvoeren. Kennis van Drush, Git of git-ftp is niet nodig. Wel ga ik er van uit dat je een locale server hebt draaien en dat je al eens eerder een Drupal installatie hebt opgezet. Ik werk op een Ubuntu/Debian systeem en installeer in de voorbeelden met 'apt-get install' voor andere besturings systemen kan dit afwijken.

Abonneren op RSS - Drupal7